cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Είναι εξίσου ένοχο το Κράτος για τα κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδάκια

Καλός ο αποδιοπομπαίος τράγος της Κιβωτού του Κόσμου αλλά ας κοιτάξει λίγο το κράτος και την καμπούρα το – Τι γίνεται με τις κρατικές δομές πρώτης φιλοξενίας για κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά;

Είναι εξίσου ένοχο το Κράτος για τα κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδάκια

Τελικά όσο περνούν οι μέρες τόσο βγαίνουν στο φως πληροφορίες που μαρτυρούν την πλήρη ανικανότητα της Πολιτείας να διαχειριστεί η ίδια το θέμα των παιδιών που απομακρύνονται ή εγκαταλείπονται από τις οικογένειες τους.

Καλός ο αποδιοπομπαίος τράγος της Κιβωτού του Κόσμου αλλά ας κοιτάξει λίγο το κράτος και την καμπούρα του κι αντί τα κυβερνητικά στελέχη να συνωστίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα για να δείξουν ως ένοχο τον π. Αντώνιο να ρίξουν μια ματιά στο τι συμβαίνει στα νοσοκομεία με τα παιδάκια όπου ένοχοι είναι οι ίδιοι.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κλεάνης τα είπε όλα, καταγγέλλοντας δημόσια, πως στην συμπρωτεύουσα δεν υπάρχει ούτε μια κρατική δομή πρώτης φιλοξενίας για κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Έτσι βάζουν τα ανήλικα στους θαλάμους των νοσοκομείων και μετά υποχρεώνουν τους αστυνομικούς να τα φυλάνε λες και είναι κατάδικοι φυλακών.

«Δύο αστυνομικοί ανά οκτάωρο, καλούνται να φυλάνε μέσα στα νοσοκομεία ακόμα και βρέφη ενός μήνα. Έχει ανήλικα που έχουν παρεκκλίνουσα και πολύ προβληματική συμπεριφορά και τα οποία οι αστυνομικοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα διαχειριστούν. Σε μια περίπτωση υπήρχαν οκτώ παιδάκια με ασθένειες τα οποία φύλασσαν τέσσερις αστυνομικοί, χωρίς να νοιάζει κανέναν εάν θα κολλήσει κάποιος αστυνομικός. Υπάρχουν άλλα παιδιά 12-14 ετών τα οποία καπνίζουν και σου ζητούν τσιγάρο για να ηρεμήσουν», είπε δείχνοντας μας πως το πρόβλημα δεν ξεκινά από την Κιβωτό του Κόσμου αλλά από αλλού…

Δεν ξέρουμε τι συνέβη κι αν όλα όσα καταγγέλλονται για την Κιβωτό είναι αλήθεια όμως αν το θέμα φθάσει στις δικαστικές αίθουσες μαζί με τον π. Αντώνιο πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο κι όλοι εκείνοι της Κυβέρνησης που έχουν βρει ως εύκολη λύση τα νοσοκομεία για να μεταφέρουν τα παιδιά από οικογένειες ακατάλληλες να τα φροντίσουν.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon