cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Η διαφορά φιλολαϊκής πολιτικής και κοροϊδίας

Ας δούμε επιτέλους, εμείς οι «ιθαγενείς» στην Ελλάδα, το παράδειγμα της Κύπρου για να εμπεδώσουμε πως λειτουργούν πραγματικά οι κυβερνήσεις που εκλέχτηκαν για να υπηρετούν το λαό τους κι όχι τα μεγάλα συμφέροντα…

Η διαφορά φιλολαϊκής πολιτικής και κοροϊδίας

Όταν έχεις υπουργό το Γεωργιάδη κι όχι τον Κεραυνό και ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα και να σου παρουσιάζουν ως λύση στην υπέρμετρη ακρίβεια τα καλάθια και τα pass τότε είσαι άξιος εκείνων που σε κυβερνούν.

Πρώτα οι κυβερνήσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία και τώρα εκείνη στην Κύπρο (όπου οι μισθοί είναι κλάσεις ανώτεροι των ελληνικών) μείωσαν ή μηδένισαν το ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, για να πατάξουν την ακρίβεια.

Μιλάμε για μέτρα απόλυτα φιλολαϊκά και ορθά, υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη.

Τελευταία η Κύπρος δια του υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, ανακοίνωσε την απόφαση για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά από βασικά αγαθά της καθημερινότητας και συγκεκριμένα σε ψωμί, γάλα, αυγά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία και πάνες ενηλίκων.

Η ελάφρυνση θα έχει διάρκεια έξι μήνες ενώ γίνεται επεξεργασία και μιας άλλης κατηγορίας προϊόντων και υπηρεσιών για μείωση του ΦΠΑ, για την οποία όμως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτά για να μαθαίνουμε εμείς οι «ιθαγενείς» στην Ελλάδα πως λειτουργούν πραγματικά οι κυβερνήσεις που εκλέχτηκαν για να υπηρετούν το λαό τους κι όχι τα μεγάλα συμφέροντα.

Γιατί στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρο ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται μέσα από την ακρίβεια-αισχροκέρδεια, όπως είναι ξεκάθαρη και η στάχτη, που με τη βοήθεια των πετσοταϊσμένων ΜΜΕ, ρίχνουν στα μάτια των καταναλωτών με τα καλάθια και τα επιδόματα πείνας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon