cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Η Κληρονομιά του Born… in Columbia

Ποια είναι η εικόνα και η θέση της χώρας διεθνώς, αυτή τη στιγμή και ποια είναι τα βαρίδια ή κληρονομιά αν θέλετε, που αφήνει πίσω της η διακυβέρνηση Μητσοτάκη;

Η Κληρονομιά του Born… in Columbia

Μέσα σε 3 χρόνια ή μάλλον 4 παρά κάτι, έχουμε συνηθίσει το εκβιαστικά αρρωστημένο κοινωνικό πλαίσιο που η κυβέρνηση βήμα – βήμα, μας έχει ταΐσει από τηλεοράσεως, ως την κανονική κατάσταση των πραγμάτων.

Ας αφήσουμε το σφιχτό μικρό κάδρο που μας έχουν περιορίσει οι πολιτικές εντός χώρας και να δούμε λίγο ποιο είναι το ‘’σκορ’’ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, απέναντι στην τόσο υποστηρικτική σε άλλες στιγμές για αυτούς, Ευρώπη.

Ποια είναι η εικόνα και η θέση της χώρας διεθνώς, αυτή τη στιγμή και ποια είναι τα βαρίδια ή κληρονομιά αν θέλετε, που αφήνει πίσω της η διακυβέρνηση Μητσοτάκη όσο αφορά την εξωτερική πολιτική και την εικόνα της χώρας στα διεθνή φόρα.

  • Προσφυγικό-μεταναστευτικό ή ‘’Ασφαλής Τρίτη χώρα Τουρκία’’ ή pushback, ή όπως τα μάθαμε από την Ολλανδή δημοσιογράφο που …ποτέ δεν πήγε στη Σάμο.
  • Υποκλοπές, ΕΥΠ και παρακολουθήσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών και αρχηγών σωμάτων ασφαλείας. Δεν περιγράφω άλλο!
  • Εξαγωγή διαφθοράς, γoνιδιακού know-how, εγχώριας κεντροδεξιάς ή ακροκεντρώας προσλαμβάνουσας και υλοποίησης. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα καλύτερα τους, δηλαδή σε μέρες μουντιαλικής …δόξας, πριν την κούπα του Μέσσι και της Αργεντινής!

Αυτά λοιπόν είναι τα τρία βαρίδια που αφήνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στο φευγιό της, που δεν θα αποχωρήσουν από την πλάτη μας μαζί με την #Μέθοδο_Κυριάκου, από το Μαξίμου.

Θα χρειαστεί πολλή φροντίδα και αποκατάσταση η κοινωνία, για να εξαλειφθούν οι κουλτούρες και τα στερεότυπα που κατάφερε να εισαγάγει, η νεοφιλελεύθερη πολιτική της alt-right του σύγχρονου Μητσοτακισμού, στον δημόσιο διάλογο και την κοινωνία γενικά!

Τρία βαρίδια που αφήνει πίσω της η ακραία πολιτική στρατηγική του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τα οποία δεν προβλέπεται να αφαιρεθούν από την συλλογική νοημοσύνη και καθημερινότητα, ούτε μετά την προδιαγεγραμμένη ήττα της δεξιάς στις ερχόμενες εκλογές του ΄23, εθνικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές!

Αυτά λοιπόν είναι που μας αφήνει πίσω της, η κληρονομιά Μητσοτάκη, που τόσο αγαπήσατε να υποστηρίζετε… το 41% που τον εξέλεξε-ως νέο και τεχνοκράτη – το 2019.

Αυτά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία μετά την προδιαγεγραμμένη πτώση του νέο φιλελευθερισμού στην Ελλάδα.

Δεν θα είναι μόνο η μάχη των εκλογών του ΄23 που θα έχει σημασία για τα επόμενα χρόνια της Χώρας.

Αλλά και η αποκατάσταση των προβλημάτων – και αυτά που αναφέραμε παραπάνω είναι μόνο τα εκτός – και στα εντός: Ανεργία, χαμηλή αγοραστική δύναμη της χώρας στις αγορές, υποβόσκουσα τοξική αρρενωπότητα, που τόσο έχει πλαισιώσει με βία, λεκτική και σωματική, την Ελληνική κοινωνία, η #μέθοδος_ Μητσοτάκη 3,5 χρόνια τώρα.

Όλα αυτά δηλαδή, που βιώνουμε όλοι καθημερινά.

Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη σε όλους μας λοιπόν, το 2023, που προμηνύεται full εκλογικό και οριακά, σε επικοινωνιακό πλαίσιο, επιπέδου εκπομπής Αννίτας Πάνια!

Από κει δηλαδή που προέρχονται όλα τα δυνατά στελέχη της ανάλαφρης και ανέμελης κατά τα άλλα, Alt-Right ακροκεντρώας δεξιάς, που μας κυβερνά!

  • Της κυβέρνησης των αρίστων.
  • Της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Της κυβέρνησης, που μας έχει εγκλωβίσει σε μια σκοτεινή στενωπό, σαν ένα ετεροχρονισμένο κρεβάτι του Προκρούστη, από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon