cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Και νέο “χτύπημα” Καραμανλή μέσω… Κοττάκη

Αιχμές Kαραμανλή κατά Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω… Κοττάκη – Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες

Και νέο “χτύπημα” Καραμανλή μέσω… Κοττάκη

Σαφές υπονοούμενο για την ΕΥΠ και γενικότερα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφήνει η φράση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, που ακούστηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» (εκδόσεις Λιβάνη).

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Μ. Κοττάκης, αφού ζήτησε και έλαβε την άδεια του πρώην πρωθυπουργού, ανέφερε τη φράση «Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες», η οποία στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Σ’ αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται σταθερός στις απόψεις του σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην ομιλία που έδωσε πριν από περίπου 2,5 μήνες στα Ανώγεια, όπου άδειασε ανοικτά τον κ. Μητσοτάκη, παίρνοντας ρητή και πολύ καθαρή θέση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η οποία ήρθε σε πλήρη και μετωπική σύγκρουση με τη γραμμή του πρωθυπουργού.

«Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ’ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για τη δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!» είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός, για στείλει στη συνέχεια σαφές μήνυμα στο Μαξίμου, λέγοντας ότι «το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο».

Και μετά την “παρένθεση” της Κρήτης, πίσω στην Λάρισα και τον Κοττάκη, ο οποίος στην ομιλία του πέταξε αρκετές ακόμα “μπηχτές” κατά του συστήματος Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την “σχολή Καραμανλή”, η οποία σύμφωνα με τον δημοσιογράφο είναι η σχολή που βάζει την πατρίδα πάνω από τις πρεσβείες, είναι η σχολή που βάζει τον λαό πάνω από τους νταβατζήδες και πάνω από τους εκβιαστές, είναι η σχολή που θυσιάζει τις καρέκλες για την εθνική ανεξαρτησία, είναι η σχολή που δεν διαπραγματεύεται για τον εαυτό της αλλά για τους αγέννητους και τους νεκρούς, είναι η σχολή που δεν παρακολουθεί τους πολιτικούς της αντιπάλους για να μαθαίνει τα μυστικά τους, είναι όμως η σχολή που συνήθως την παρακολουθούν.

Μετά ακολούθησε η φράση του Καραμανλή για την δική του παρακολούθηση διά στόματος Κοττάκη, με τον δημοσιογράφο να συνεχίζει με ακόμα πιο σκληρές αιχμές την επίθεση του στο σύστημα Μητσοτάκη αναφέροντας ότι η σχολή Καραμανλή δεν διώκει τους πολιτικούς της αντιπάλους στα ειδικά δικαστήρια για να τους εξοντώσει και είναι η σχολή που δεν αγοράζει δανεική αγάπη από τα ΜΜΕ και δεν διαμαρτύρεται στα ΜΜΕ ούτε τα διώκει όταν της ασκούν κριτική, είναι η σχολή που δεν κάνει συναλλαγές με επιχειρηματίες αλλά θέτει κανόνες για τον ανταγωνισμό.

“Με δυο λόγια η σχολή Καραμανλή είναι η σχολή που θέλει να κερδίζει πολιτικές και εθνικές νίκες με εντιμότητα, είναι η έντιμη σχολή”, τόνισε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο του ο γνωστός δημοσιογράφος καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Καραμανλής…

Στην συνέχεια ακολουθεί και το σχετικό βίντεο…

Αιχμές Kαραμανλή κατά Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω… Κοττάκη – Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon