cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Και τι θα κάνει τώρα ο Γιάννης μ’ ένα “νι”;

Ο Βαρουφάκης δημοσκοπικά ακροβατεί με την είσοδο του στη Βουλή, ενώ και κοινωνικά η επίσκεψη του στην Κρήτη έδειξε πως δεν υπάρχει μια δυναμική αντίστοιχη με παλαιότερων ετών. Έχει χάσει την αρχική του αίγλη ή όχι;

Και τι θα κάνει τώρα ο Γιάννης μ’ ένα “νι”;

Ο πρωθυπουργός για πολλοστή φορά επανέλαβε πως δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές. Μάλιστα χαρακτήρισε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ως πολιτικά και εθνικά ανεύθυνη και συνήθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέχει αρκετά τις εκφράσεις που μπορεί να του γυρίσουν μπούμπεραγκ την επόμενη ημέρα. Οπότε αρκετοί εκτίμησαν ότι δεν αστειεύεται.

Όπως και να έχει, τώρα αρχίζουν τα σενάρια και τα προβλήματα. Κι αν στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως οι προετοιμασίες συνεχίζονται δυναμικά και τονίζουν πως μπορεί μια πίστωση χρόνου να τους βοηθήσει, στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως στο ΜέΡΑ 25 φαίνεται να έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Διότι μια τέτοια καθυστέρηση, με βάση τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί, είναι πολύ πιθανό να ευνοήσει το ΠΑΣΟΚ σε χάραξη στρατηγικής που θα αποδυναμώσει τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις και ειδικότερα ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25.

Σε αυτή τη λογική, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει ανάκτηση δυνάμεων με πιθανότερο στόχο όμως το ΜέΡΑ 25 και όχι το ΠΑΣΟΚ.  

Το ΜέΡΑ 25 ωστόσο, δημοσκοπικά ακροβατεί με την είσοδο του στη Βουλή.

Κοινωνικά, έχει χάσει μεγάλο μέρος από την αρχική αίγλη του, ενώ η επίσκεψη Βαρουφάκη στην Κρήτη δεν έδειξε πως υπάρχει μια δυναμική αντίστοιχη με παλαιότερων ετών. Έτσι, μια πιθανή παράταση χρόνου, περισσότερο δυσχεραίνει την προσπάθεια διατήρησης του εκτός κούρσας και λιγότερο την ευνοεί.

Έτσι λοιπόν, αυτός που φαίνεται να έχει τα περισσότερα προβλήματα, εφόσον ο πρωθυπουργός κάνει πράξη τη δέσμευση του για εκλογές στο τέλος της θητείας είναι ο Γιάννης με ένα «νί» Βαρουφάκης.

  • Τι θα πράξει άραγε;
  • Και πώς θα αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα;  

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon