cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Ο δημόσιος εξευτελισμός ενός τίποτα

Τα γιουχαρίσματα και γέλια στην ομιλία Μητσοτάκη για την Παιδεία την στιγμή που αυτός μιλούσε για το… ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο είναι ο ορισμός της απαξίωσης προς το πρόσωπο του!!!

Ο δημόσιος εξευτελισμός ενός τίποτα

Γιουχαρίσματα και κοροϊδευτικά γέλια ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Τέσσερα χρόνια για την Παιδεία», ενώ λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί ένταση έξω από το Μέγαρο Μουσικής με διαδηλωτές εκπαιδευτικούς.

Μέσα ο Μητσοτάκης μας έλεγε για την… “ομορφιά της δημοκρατίας” και έξω τα ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου ξυλοφόρτωναν εκπαιδευτικούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και φοιτητές που διαδήλωναν για το σήμερα και το αύριο τους. Και αν αυτό δεν είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, τότε τι μπορεί να είναι ας πούμε;

Η ιστορία πάντως έχει αποδείξει ότι σχεδόν πάντα τα αυταρχικά καθεστώτα λίγο πριν πέσουν εξευτελίζονται δημόσια.

Έτσι λοιπόν ορισμένοι παρευρισκόμενοι στο Μέγαρο Μουσικής επέλεξαν τα γέλια για να δείξουν την αποδοκιμασία τους προς τον πρωθυπουργό.

Πιο συγκεκριμένα, την στιγμή που ο πρωθυπουργός μιλούσε για την διεύρυνση του ωραρίου στα σχολεία, λέγοντας ότι γίνεται «ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο», μερίδα παρευρισκομένων ξέσπασε σε γέλια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά φάνηκε πως ένιωσε αμηχανία αντιδρώντας με έναν από τους χαρακτηριστικούς μορφασμούς του προσπαθώντας να συνεχίσει την ομιλία του ωστόσο, τα γέλια συνεχίστηκαν, με τον πρωθυπουργό να λέει: «Χαίρομαι που σας ακούω χαρούμενους. Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας. Να ακούμε όλες τις απόψεις».

Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος, λέγοντας: «Αναρωτιέμαι μερικές φορές αν η προηγούμενη κατάσταση στην παιδεία ήταν για γέλια ή για κλάματα».

Στον “κουβά” λοιπόν φαίνεται να κατέληξε τελικά η… φιέστα της Κεραμέως για την Παιδεία. Έχει ιδιαίτερη σημασία, για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί πλέον στην κοινωνία, όταν ακόμα και στις απόλυτα ελεγχόμενες εκδηλώσεις – φιέστες Μητσοτάκη εμφανίζονται τέτοια σκηνικά δημόσιου εξευτελισμού του… άριστου ηγέτη.

Τελικά όπως όλα δείχνουν ο… βασιλιάς έχει ξεγυμνωθεί πλήρως και στο άλλοτε προνομιακό γήπεδο του, αυτό δηλαδή της επικοινωνίας. Αν παθαίνει τέτοιες “νίλες” ο ανέμελος Μωυσής και μάλιστα μέσα στο δικό του προστατευμένο περιβάλλον τότε τα πράγματα φαίνεται να έχουν γίνει… δύσκολα, πολύ δύσκολα.

Y.Γ. Φήμες ότι αμέσως μετά έγινε προσαγωγή πολίτη από εκείνους που γέλασαν στην ομιλία του Κυριάκου στο Μέγαρο Μουσικής για να τον αποδοκιμάσουν ελέγχονται ως ανακριβείς… oh wait, βρε λες να έγινε και αυτό;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon