cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Ο Δουλουφάκης “χτυπάει” με ένα νέο δυνατό σκίτσο!!!

Για δηλώσεις και εκδηλώσεις τραγουδιστών, πες το με ένα σκίτσο, γράφει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με την Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), Δημήτρης Δουλουφάκης συνοδεύοντας το νέο του σκίτσο…

Ο Δουλουφάκης “χτυπάει” με ένα νέο δυνατό σκίτσο!!!

Το είχαμε πει, με αφορμή παλιότερο podcast μας, ότι ο Δημήτρης Δουλουφάκης είναι ένα πολλά υποσχόμενο “φυντάνι” του ΚΚΕ, δεν το είχαμε πει; Είχαμε σχολιάσει άλλωστε και τον μαχητικό του λόγο κατά την ομιλία παρουσίασης του ψηφοδελτίου του για τον Δήμο Ηρακλείου. Δεν περιμέναμε άλλωστε κάτι λιγότερο από έναν υποψήφιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Και κάπως έτσι στην πορεία μας φανέρωσε και μερικά ακόμα από τα ταλέντα του.

Ένα από αυτά η ικανότητα του στο να απεικονίζει δυνατά την άποψη του με χιουμοριστικά σκίτσα.

Θυμίζω βέβαια ότι αυτή την φάση με τα σκίτσα την ξεκίνησε γνωστός σκιτσογράφος του Ηρακλείου. Πολλά από τα σκίτσα του οποίου χρησιμοποιήσαμε και εμείς σε δικά μας θέματα για τα τεκταινόμενα στον δρόμο προς την Λότζια.

Και κάπως έτσι μπήκε στο “παιχνίδι” δυνατά και ο Δουλουφάκης με το πρώτο του σκίτσο να αφορά τον τρόπο που οι άλλες δημοτικές παρατάξεις συναποφασίζουν για υποψηφίους, αλλά και συνεργασίες. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και στο σχετικό: Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ιδία μένουν…

Και σε εκείνο το άρθρο μας γράφαμε τότε “Παιδιά εκεί στο επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Καραμαλάκη μιας και δεν το έχετε καθόλου με τα βίντεο στο tiktok μήπως να ψάξετε και εσείς για κανέναν σκιτσογράφο, μπας και το γυρίσετε λίγο το ματσάκι;”

Και μετά είδαμε το ατυχές σκίτσο από το επικοινωνιακό team του κ. Καραμαλάκη με τα λιοντάρια του που κατασπάραζαν τα… παπαγαλάκια, τους δημοσιογράφους δηλαδή που του κάνουν κριτική, δηλαδή μάλλον μόνο εμένα, καθώς οι υπόλοιποι έχουν επιλέξει να κάνουν τα χαρωπά… “πτηνά” του Στρατηγού.

Με αφορμή εκείνη την φάση με τον “κριτικό πόλεμο των σκίτσων” είχαμε επίσης γράψει “Εντάξει παιδιά… αφήστε τα tiktok και τα σκίτσα και γυρίστε το καλύτερα στα αρθράκια για τις… γαμοβαπτίσεις που μαζεύουν 4000 κόσμο.” Και αυτοί το γύρισαν στον… Βέρτη. Γενικά καλά το πάνε… #not.

Με αφορμή όμως και το νέο ταλέντο του Δουλουφάκη είχαμε επίσης γράψει “Και τώρα βέβαια που μας έδειξε το ταλέντο του ο κ. Δουλουφάκης περιμένουμε και άλλα σκίτσα εννοείται. Έχουμε σκίτσο με τον κ. Καθηγητή, να μην έχουμε και ένα με τον κ. Στρατηγό; Δίνει και αυτός καλές αφορμές και πλούσια θεματολογία νομίζω. Δημήτρη, δες το και σαν παραγγελιά!!!”

Εεε, και κάπως έτσι φτάνουμε στο νέο σκίτσο του Δουλουφάκη στο οποίο βλέπουμε τον κ. Καραμαλάκη στην Λότζια να ψάχνει να βρει το… “τραπέζι” και κυρίως την… “καρέκλα” του.

Πέρα από το πολύ εύστοχο και χιουμοριστικό σκίτσο που αφορά τα τεκταινόμενα στο δρόμο προς την Λότζια, σημασία έχουν και τα όσα, επίσης εύστοχα, γράφει ο Δημήτρης Δουλουφάκης σχετικά με την κυβερνητική αδιαφορία για τις πυρκαγιές, τους αυτόκλητους σερίφηδες και κυνηγούς κεφαλών στον Έβρο, αλλά και την απαράδεκτη δήλωση από τον διορισμένο πρόεδρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου κ. Γρυσπολάκη.

Στην συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ολόκληρο το σχόλιο του υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου κ. Δημήτρη Δουλουφάκη

Δυστυχώς όμως η πλούσια σε αρνητικά γεγονότα επικαιρότητα με τις πυρκαγιές που δεν σβήνουν, με τους αυτόκλητους σερίφηδες και κυνηγούς κεφαλών και πάνω σε αυτά έκανε μια απαράδεκτη δήλωση ο διορισμένος Πρόεδρος του ΔΣ του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, κ. Γρυσπολάκης.

Πολλοί εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους -και καλά έκαναν- ζητώντας παράλληλα την αποπομπή του από την κα Μενδώνη που τον διόρισε. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η μεμονωμένη θέση και στάση του ενός, αλλά ότι ΑΥΤΗ είναι η κυρίαρχη ιδεολογία, ΑΥΤΗ είναι η επικρατούσα κατάστασ , που δικαιολογεί την «νόμιμη» βία του κράτους, την αυτοδικία, την αλλοτρίωση κάθε αξίας και ήθους, αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που υπέρτατο αγαθό είναι το κέρδος.

Τον περασμένο Μάρτιο, στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην μετατροπή των 5 μεγαλύτερων Μουσείων της χώρας μας (ένα εξ αυτών και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) σε ΝΠΔΔ, ένας από τους λόγους που ήταν αντίθετοι σε αυτό το νόμο-έκτρωμα, ήταν και αυτός:

η επιβολή αυτής ακριβώς της ιδεολογίας (και) στο χώρο των Μουσείων που θα έπρεπε να αποτελούν φύλακα και προαγωγό του πολιτισμού και της κληρονομίας μας.

Αυτή η ταυτότητα των Μουσείων τώρα χάνεται όταν τέτοιοι άνθρωποι τα διοικούν και τα πράγματα είναι ανησυχητικά.

Μόνη απάντηση είναι η ανατροπή αυτής της ιδεολογίας, αυτών των αντιλήψεων που είναι κυρίαρχη στο καπιταλιστικό σύστημα.

Να σημειωθεί ότι με εξαίρεση την παρέμβαση του νυν Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θέμα των πυρκαγιών, δεν είδαμε, εκτός και αν μας διέφυγε, κάποια σχετική παρέμβαση για το θέμα αυτό και κυρίως για το θέμα Γρυσπολάκη από τους υπόλοιπους υποψήφιους Δημάρχους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon