cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 09.05 2024

Ομόφωνα ένοχοι Νίκος Παππάς – Χρήστος Καλογρίτσας

Το ειδικό δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους τους Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα παρά την απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας και παρά το ότι δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για τον πρώην υπουργό!!!

Ομόφωνα ένοχοι Νίκος Παππάς – Χρήστος Καλογρίτσας

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, πάρα την απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας Όλγας Σμυρλή και παρά το γεγονός ότι κατά την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για τον πρώην υπουργό.

Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο το Νίκο Παππά για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος και το Καλογρίτσα για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι απαλλακτική ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγας Σμυρλή σχετικά με την ενοχή του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. Εισήγηση με την οποία είχε συνταχθεί και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της δίκης, Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς θεωρεί ότι η δίωξή του είναι πολιτική και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της πολιτικής εξόντωσής του.

Δύο χρόνια φυλάκισης στον Παππά – Πρόστιμο στον Καλογρίτσα

Δύο χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή, επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστήριου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η επιβολή ποινής φυλάκισης ενός έτους για τον Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο Εισαγγελέας είχε πρότεινε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για το Χρήστο Καλογρίτσα, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Ο Νίκος Παππάς δεν δέχεται κανένα ελαφρυντικό γιατί δεν νιώθει ένοχος και δεν έχει διαπράξει καμία παράβαση καθήκοντος

Ο κ. Ασπρογέρακας πρότεινε ποινή ενός έτους, χωρίς ελαφρυντικό για το Νίκο Παππά, καθώς νωρίτερα ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι ο πρώην Υπουργός δεν επιθυμεί ελαφρυντικά, επειδή δεν νιώθει ένοχος και δεν έχει διαπράξει καμία παράβαση καθήκοντος.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon