cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Οργή στη βάση της ΝΔ για τα Τέμπη

Οργή στη βάση της Νέας Δημοκρατίας για τα Τέμπη δείχνουν οι δημοσκοπήσεις με τον κόσμο να φαίνεται ότι δεν πείθεται από τις… συγγνώμες!!!

Οργή στη βάση της ΝΔ για τα Τέμπη
photo by: Yiorgis Pakioufis

Η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι θλιβερό, ενώ ακόμα πενθούμε για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών, να γίνονται δημοσκοπήσεις για να “μετρήσουμε” την κοινή γνώμη. Είναι τώρα η ώρα να μετράμε τις ψήφους που μπορεί να πάρουμε όταν και όποτε γίνουν οι εκλογές; Ή ακόμα – ακόμα να μπαίνουμε σε τέτοιες συζητήσεις;

Και γίνεται ακόμα πιο αισχρό όταν παρακολουθείς στα κανάλια την αγωνία που έχουν κάποιοι καλοταϊσμένοι δημοσιογράφοι μπροστά στην μεγάλη φθορά που καταγράφεται για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον αγαπημένο τους Κυριάκο.

Καλά, δεν προσθέτω στην κουβέντα καν ότι εδώ και καιρό οι δημοσκοπήσεις λειτουργούν πολύ απλά, όχι τόσο ως ένα εργαλείο πραγματικής μέτρησης της κοινής γνώμης, όσο περισσότερο ως ένα ακόμα όπλο χειραγώγησής της.

Ειδικά τώρα που ο Κυριάκος έχει μεγάλη ανάγκη να δείξει ότι δεν έχει πληγεί η εικόνα του πολύ από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οπότε στο επικοινωνιακό παιχνίδι μπαίνουν όλα τα δυνατά χαρτιά, ένα από αυτά ασφαλώς και οι δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο… οι πολίτες δείχνουν ακόμα και σε αυτές τις δημοσκοπήσεις να μην “μασάνε”, μιας και το 46,8% πιστεύει ότι φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ για αυτή την τραγωδία. Ενοχλημένοι και οι μισοί νεοδημοκράτες σύμφωνα με την MRB.

Στο 2,9% κλείνει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 27.4% και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην εισπράττει την φθορά. Έκρηξη των ποσοστών των ακροδεξιών κομμάτων αλλά και του ΜέΡΑ25.

Το μεγάλο στοίχημα-στόχος των δημοσκόπων είναι ένα και είναι διπλό. Το πρώτο μέρος έχει να κάνει με το να πείσουν τον κόσμο ότι… “όλοι ίδιοι είναι”, “όλοι φταίνε”, σε μια λογική παρόμοια με το παλιό “μαζί τα φάγαμε” και το δεύτερο ότι δεν κερδίζει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με το πουσάρισμα της αποχής που βολεύει τέρμα, όσο τίποτα άλλο, τον Κυριάκο και την ΝΔ σε αυτή την φάση.

Το ότι δείχνουν επίσης ότι χάνει η ΝΔ 3 και 4 μονάδες το λες και… ύποπτο. Σου λέει κάτσε να δείξουμε ότι χάνει λίγο μη τυχόν και μας πάρει και εμάς η οργή του κόσμου, έχοντας στην σκέψη τους και τις δύσκολες ώρες που περνάνε οι φιλοκυβερνητικοί παπαγάλοι στα διάφορα κανάλια. Κρατάνε πισινή δηλαδή για να μην γίνουν πανό στα γήπεδα και στις πορείες…

Συν του ότι με αυτό τον τρόπο θα κρατήσουν τον έλεγχο της κατάστασης σε μια ελεγχόμενη διαφορά ασφαλείας ώστε να μην ξεφύγει πολύ και να έχει μετά το υπόλοιπο επικοινωνιακό team του Κυριάκου την ευκαιρία και τον χρόνο για να πουλήσει το κατάλληλο αφήγημα, μπας και καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές.

Και ποιο είναι αυτό το κατάλληλο αφήγημα; Μα φυσικά ότι η κυβέρνηση των αρίστων είναι η μόνη που μπορεί να δημιουργήσει την Ελλάδα του… 3.0 με… αξιολογήσεις παντού και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις επίσης παντού για να γλιτώσουμε από το κακό δημόσιο που μας σκοτώνει τα παιδιά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι παίζουν τόσο ψηλά το θέμα της… αξιολόγησης σε συνδυασμό με το ανθρώπινο λάθος. Και έτσι δεν θα πάνε χαμένες και οι… “θυσίες” των 57 νέων παιδιών. Σωστά;

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο που αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα μίλησε για θυσίες ο Πορτοσάλτε.

Ούτε και το ότι 18 ημέρες μετά το… έγκλημα στα Τέμπη, στην πρώτη του “εξόρμηση”, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πάτησε επικοινωνιακά στις… “θυσίες” για να πουλήσει το νέο του παραμύθι, προκαλώντας εκ νέου την οργή του κόσμου που πλέον δείχνει να μην μασάει άλλο…

Δημοσκοπήσεις: “Οργή στη βάση της Νέας Δημοκρατίας για τα Τέμπη δεν πείθεται από τις συγγνώμες”

Ο Μανώλης Κοττάκης δημοσιογράφος και διευθυντής της Εφημερίδας ΕΣΤΙΑ μιλάει για τα ατύχημα στα Τέμπη και τις αντιδράσεις στη κοινωνία στην εκπομπή Western με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon