cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Το παπατζηλίκι πάει… “τρένο”

Ο ελεγχόμενος ζητά από τους δικούς του να ελέγξει την “υπόθεση”, το έγκλημα στα Τέμπη δηλαδή, αλλά επειδή φοβάται κιόλας, μοιράζει και “ακαταδίωκτα” για να είναι ήσυχος για την επόμενη μέρα… και στο καπάκι μας λέει, χωρίς καμία ντροπή, ότι και οι εξαγωγές – οικονομία πάνε… “τρένο”

Το παπατζηλίκι πάει… “τρένο”

Ακαταδίωκτο και για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που διερευνά τα αίτια και τις ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, την οποία διόρισε ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Δηλαδή για να το κάνουμε όσο πιο λιανά γίνεται… ο ελεγχόμενος, δηλαδή ο Μητσοτάκης, ζητά από τους δικούς του να ελέγξει την υπόθεση, αλλά επειδή είναι και λίγο… φοβιτσιάρης βάζει και ένα ακαταδίωκτο για να έχει ήσυχη την κεφαλήν του μη τυχόν και γίνει καμιά “στραβή” με την δικαιοσύνη την επόμενη ημέρα.

Αλήθεια, γενικά, τι φοβάται ο άριστος;

  • Ακαταδίωκτο για τους Τραπεζίτες.
  • Ακαταδίωκτο για την Ειδική Επιτροπή της πανδημίας.
  • Ακαταδίωκτο τώρα και για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων των Τεμπών.

Ακαταδίωκτο γενικά και για τα πάντα για την πιο διεφθαρμένη και επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο…

«Είθισται να λειτουργεί έτσι για να θωρακιστεί η ανεξαρτησία της επιτροπής», είπε αυτός (σ.σ. ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος) που τον έκανε “ρόμπα” και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση στο πανελλήνιο ο εργαζόμενος σιδηροδρομικός, μπροστά από τον πίνακα τοπικού ελέγχου στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να δώσει στο τέλος και εντολή στον συνδικαλισταρά της δεξιάς να πει στον εργαζόμενο να σταματήσει να μιλάει, απογειώνοντας την ξεφτίλα του μέχρι το γαλαξία της Ανδρομέδας…

Δηλαδή κύριε Υφυπουργέ μας, αν δεν υπήρχε ακαταδίωκτο δεν θα ήταν ανεξάρτητη η Επιτροπή;

Τα ίδια είχαν κάνει και με την ασυλία των τραπεζιτών, έτσι ώστε να μπορούν να υπογράφουν ότι τους λένε. Φαντάζομαι ότι θα θυμάστε και τον άλλο τον μιντιάρχη που είχε πάρει δάνεια με… αέρα!!! Καλά ούτε λόγος για τα 400 μύρια δανεικά και αγύριστα από την ίδια την κυβερνητική παράταξη.

Και στο καπάκι βγαίνει ανέμελος και ωραίος, ενώ η χώρα θρηνεί για το έγκλημα στα Τέμπη, για να μας πει ότι οι… εξαγωγές πάνε τρένο!!!

Και δεν είναι μόνο η απίστευτη απρέπεια του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια ακόμα ανεπιτυχή προσπάθεια του να μας δείξει πόσο καλά τα πάει η οικονομία με την κυβέρνηση του, αλλά είναι και το ότι συνεχίζει να λέει ψέματα και να μας κοροϊδεύει με τα δήθεν επιτεύγματα της κυβερνησάρας του της άριστης.

Τα ίδια δεν έλεγε και ο υπουργός του ο Καραμανλής ο Κώστας του Αχιλλέως βεβαίως – βεβαίως για την ασφάλεια στα τρένα;

Θυμάστε; Διασφάλιζε την ασφάλεια στα τρένα και είδαμε πόσο καλά πήγε αυτό λίγες ημέρες μετά.

Μετά από αυτό όποιος ακόμα εξακολουθεί να τους πιστεύει είναι πραγματικά για δέσιμο. Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Όσο για τις… “εξαγωγές που πάνε τρένο”… η αλήθεια η πικρή είναι πως…

η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να φουσκώνει εικονικά τις εξαγωγές, να κρύβει τη ραγδαία αύξηση των εισαγωγών και την ραγδαία αύξηση του εμπορικού ελλείμματος, προκειμένου να πλασάρει τον ισχυρισμό ότι επί των ημερών της υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη της οικονομίας.

Είναι λοιπόν εκτός από μακάβριο και απύθμενο το θράσος του Μητσοτάκη που μιλάει για ανάπτυξη της οικονομίας, με εισαγωγές που χτυπάνε ρεκόρ και με νούμερα για το εμπορικό έλλειμμα που μόνο κλάμα προκαλούν…

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

  • Το 2020 είχαμε μείωση 7.100 εκατ. ευρώ στις εισαγωγές, αύξηση 2.407 εκατ. ευρώ στις πραγματικές εξαγωγές και μείωση 8.830 εκατ. ευρώ στο εμπορικό έλλειμμα.
  • Το 2021 οι εισαγωγές εκτινάχτηκαν στα 64.190,2 εκατ. ευρώ, οι εξαγωγές αυξήθηκαν στα 30.359,3 εκατ. ευρώ και το έλλειμμα εκτινάχτηκε στα 33.830,9 εκατ. ευρώ.

Ενώ για το 2022 η συνολική αξία των εισαγωγών ανήλθε στο ποσό των 93.048,3 εκατ. ευρώ, με την συνολική αξία των εξαγωγών στα 54.676,4 εκατ. ευρώ και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου να έχει ανέβει σε 38.371,9 εκατ. ευρώ.

Τα αμέτρητα ψέματα του Μητσοτάκη, των υπουργών του και του μηχανισμού προπαγάνδας -η γνωστή ενημέρωση 108- δεν μπορούν να συγκαλύψουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο σκληρά εργαζόμενος και εκμεταλλευόμενος ελληνικός λαός και η εργατική τάξη της χώρας μας.

Οπότε όχι λοιπόν οι εξαγωγές δεν πάνε “τρένο”… μόνο το θράσος και η κυνικότητα του Μητσοτάκη πάει “τρένο”…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon