cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Ανεβάζει την πίεση το internet;

Η υπερβολική χρήση του διαδικτύου ενδέχεται να ανεβάσει την… αρτηριακή πίεση!!!

Ανεβάζει την πίεση το internet;
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Μια πανεπιστημιακή έρευνα που διεξήχθη στο νοσοκομείο Henry Ford του Detroit, συνδέει για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά την υπερβολική χρήση του internet με την αυξημένη αρτηριακή πίεση. Στην έκθεσή τους, που δημοσίευσε ο Independent, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως έφηβοι χρήστες που χρησιμοποιούν το internet για περισσότερες από 14 ώρες την εβδομάδα, εμφανίζονταν πιο επιρρεπείς σε αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Από τους συνολικά 134 μανιώδεις χρήστες του internet που εξετάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό που διεξήγαγε την έρευνα, οι 26 βρέθηκαν να έχουν σημάδια υπέρτασης, που θεωρείται πολύ αυξημένο ποσοστό.

Η υπερβολική χρήση του διαδικτύου ενδέχεται να ανεβάσει την… αρτηριακή πίεση!!!

Η μελέτη θεωρείται η πρώτη που εντοπίζει την ύπαρξη κάποιου συνδέσμου μεταξύ του χρόνου χρήσης του internet και των ενδείξεων υψηλής πίεσης και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μελετών που συνδέουν την μανιώδη χρήση του internet με διάφορα προβλήματα υγείας όπως άγχος, κατάθλιψη, παχυσαρκία και κοινωνική απομόνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα απογοητευτικά ευρήματα της έρευνας, παρατηρείται αυξημένο ποσοστό (43%) υπέρβαρων στους χρήστες που θεωρούνται μανιώδεις, έναντι όσων κάνουν λελογισμένη χρήση του διαδικτύου (26%).

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon