cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Ήρθε και το… Dentist Pass

Ξεκίνησε και το Dentist Pass, το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών. Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Ήρθε και το… Dentist Pass

Το Dentist Pass, το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης (23/5), σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι το Dentist Pass για τα παιδιά είναι ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τόνισε ότι θα ακολουθήσουν πολλά άλλα τέτοια προγράμματα.

Ήταν γνωστό τον τελευταίο μήνα ότι θα τεθεί σε ισχύ το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής Dentist Pass για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, το οποίο εκπονεί το υπουργείο Υγείας για πρώτη φορά στη χώρα και φέρει την υπογραφή του Θάνου Πλεύρη.

Τι περιλαμβάνει το Dentist Pass

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της ποιότητας της προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, καθώς και την εμπέδωση της φιλοσοφίας της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης γονέων και παιδιών για την ανάγκη της επιμελούς φροντίδας της στοματικής υγιεινής, ώστε τα παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρέχεται η δυνατότητα για μια σειρά από συγκεκριμένες πράξεις, που επιδιώκουν αφ’ ενός να εδραιώσουν την φιλοσοφία της πρόληψης στα παιδιά και στις οικογένειές τους, αφ’ ετέρου θα εντοπίσουν πιθανά προβλήματα και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον.

Οι προληπτικές πράξεις που αφορούν ενδεικτικά σε:

  • Έλεγχο στοματικής υγιεινής
  • Καθαρισμό – απομάκρυνση πλακών
  • Φθορίωση
  • Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Οι γονείς ή κηδεμόνες των δυνητικών δικαιούχων της ενίσχυσης υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος. Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά – μέλη της οικογένειας.

Το Dentist Pass περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο για έλεγχο της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών και καθαρισμό. Επίσης, τα παιδιά και οι γονείς τους θα λάβουν ενημέρωση και οδηγίες για την καλή στοματική υγιεινή.

Το επίδομα θα χορηγηθεί στον έναν από τους δύο γονείς, ο οποίος θα πρέπει να μπει στο gov.gr για να εκδώσει την κάρτα χρηματοδότησης (dentist pass). Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει τον Μάιο και αφορά τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Το ποσό που έχει οριστεί για κάθε παιδί είναι στα 40 ευρώ.

Στην ηλεκτρονική αίτησή τους οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν:

  • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος
  • Διεύθυνση e-mail
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Στη συνέχεια η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα εξαργυρώνεται στα POS των οδοντιατρείων. Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους.

Μπορείτε να κάνετε την αίτηση για την ένταξη στο πρόγραμμα του Dentist Pass ΕΔΩ (με τους κωδικούς του Taxisnet).

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon