cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Δολοφονία Κ. Μανιουδάκη: Κινητοποιήσεις τις ημέρες κατάθεσης των αστυνομικών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον θάνατο του Κωστή Μανιουδάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στα Χανιά – Την Τρίτη και την Τετάρτη, ημέρες κατάθεσης των αστυνομικών που εμπλέκονται στον θάνατό του, διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας…

Δολοφονία Κ. Μανιουδάκη: Κινητοποιήσεις τις ημέρες κατάθεσης των αστυνομικών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον θάνατο του Κωστή Μανιουδάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός στη 1 Σεπτεμβρίου του 2023, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου από τα ΤΑΕ Σούδας στις Βρύσες Χανίων.

Στο πλαίσιο της κατάθεσης των αστυνομικών που εμπλέκονται στον θάνατό του, διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας: Αύριο Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηρίων στις 09:00.

Επιπλέον αύριο Τρίτη 23 Απριλίου, στις 18:30, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Δράσεις διοργανώνονται επίσης τόσο στην Αθήνα, την Τρίτη 23/4 στις 18:30 στον Άρειο Πάγο, όσο και στην Πάτρα, την Τρίτη 23/4 στις 19:00 στην πλατεία Όλγας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κάλεσε τους τέσσερις αστυνομικούς, που βρίσκονταν στον έλεγχο, να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού».

Ενώ η αρχική διαπίστωση ήταν ότι ο 58χρονος είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, οι συγγενείς του εξ αρχής υποστήριζαν, ότι είχε χτυπηθεί από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Τέσσερεις μήνες μετά, ο δημόσιος ιατροδικαστής καταθέτει στις 9 Ιανουαρίου 2024, την αναλυτική πραγματογνωμοσύνη. Στο πόρισμα καταγράφεται μεθοδικά πλήθος τραυμάτων, εκδορών και εκχυμώσεων στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon