cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Μα καλά Τρίτη και 13 επέλεξαν συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες;

Είσαι αγρότης, περιμένεις να σου βρει λύση ο Μητσοτάκης και κλείνεις ραντεβού μαζί του Τρίτη και 13; Σίγουρα καλά θα πάει αυτό. BTW από Μαξίμου παίζουν το έργο “λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν” με δυνατή εσάνς από κοινωνικό αυτοματισμό… οπότε φίλοι αγρότες… μην πάρετε μαζί σας μεγάλο καλάθι… δεν θα χρειαστεί!

Μα καλά Τρίτη και 13 επέλεξαν συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες;

Μπορεί οι αγρότες –όχι αυτοί της Κρήτης που τώρα εμφανίζονται να έχουν άλλες δουλειές– να ζητούν πραγματικές λύσεις από την κυβέρνηση, ωστόσο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που γνωρίζει και παίζει πολύ καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, βρίσκεται τώρα σε άλλο mood.

Μάλιστα, πριν καν την περίφημη συνάντηση με τους αγρότες την Τρίτη και 13 εμφανίζουν, με το γνωστό τρόπο, το αφήγημα στα ΜΜΕ ότι παιδιά… ξέρετε… τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι «δεδομένα».

Κοινώς… λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν.

Το έργο αυτό έπαιξε με συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη -μεταξύ ρεπορτάζ για τα άστρα, τα ζώδια και τα οφέλη να κλείσεις το καλοριφέρ και να κρυώνεις τον φετινό χειμώνα- στην Real News.

Για το τι μπορούν να περιμένουν οι εκπρόσωποι των αγροτών από τη συνάντηση, δήλωσε κι αυτός μερικά από τα προβλήματα που υπάρχουν. Εντάξει… τα προβλήματα τα γνωρίζουμε κύριε Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε… τις λύσεις είναι που αναζητούμε όλοι και μάλιστα άμεσα.

Επίσης… ο κ. Μαρινάκης δεν παρέλειψε να μας πει και πόσο αποτελεσματικός είναι ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ναι το βλέπουμε και κυρίως το βιώνουμε στο πετσί μας και στις τσέπες μας αυτό…

Ας περάσουμε όμως και στον ίδιο τον κύριο Πρωθυπουργό. Πώς βλέπει αυτός την συνάντησή του με τον αγροτικό κόσμο;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν για ακόμα μια φορά ήταν αρκετά ξεκάθαρος σχετικό με το τι έχουν να περιμένουν οι αγρότες. Μεταξύ άλλων είπε -και το κρατάμε αυτό- ότι «έχουμε πει πολλές φορές ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα». Εντάξει;

Ξανά δηλαδή το ίδιο έργο… λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν!!!

Έκανε και αυτός βέβαια μια αναφορά στα προβλήματα χωρίς βεβαίως να λέει κάτι πιο συγκεκριμένο και για τις λύσεις πέρα από γενικές αοριστολογίες του τύπου… «καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να τις αντιμετωπίσουμε (σ.σ. το θέμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων)» ή ότι «ουσιαστικές αλλαγές -εκ του κανονισμού- μπορούν να επέλθουν μετά το 2025» σχετικά με το θέμα της βελτίωσης των ρυθμίσεων της ΚΑΠ.

Και μόλις τελείωσε με τα λεφτόδεντρα που δεν υπάρχουν, τις αοριστολογίες για τις λύσεις των προβλημάτων το πήγε ένα βήμα παραπέρα παίζοντας τώρα το “έργο” του κοινωνικού αυτοματισμού, κουνώντας ξανά το δάκτυλο και στους αγρότες.

Πώς το έκανε αυτό; Ευκολάκι κάτι τέτοια για τον ηγέτη της επικοινωνίας και του Tik-Tok. Απλά υποστήριξε ότι «η δίκαιη κατανομή της οικονομικής ανάπτυξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Δεν μπορεί να ενισχύονται περισσότερο ομάδες με “όπλο” τη δυνατότητα τους να διαδηλώνουν ηχηρά, εις βάρος άλλων ομάδων που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα». Τέλειο;

Last but not… least και ο δικός μας Υπουργός… ο Ηρακλειώτης Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά την “φιέστα” στο Ηράκλειο με τις ευχαριστίες του προς τους αγρότες της Κρήτης που κάνουν ησύχως γαργάρα τα προβλήματα τους βγήκε και στον ΣΚΑΙ για να πλέξει αρχικά το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη -μη γίνει καμιά στραβή και τον “σουτάρει”- και στην συνέχεια να καλέσει τους αγρότες να προσέλθουν «με εμπιστοσύνη» στον διάλογο με τον πρωθυπουργό.

Και για “κλείσιμο” χαμήλωσε και αυτός τις προσδοκίες των αγροτών, θυμίζοντας τα… μέτρα – ψίχουλα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, αλλά και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν λαμβάνει ευκαιριακά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα.

Καταλάβατε;

50τακατο του δώσατε φίλοι αγρότες του Κυριάκου… τώρα… μετά και την απομάκρυνση από το “ταμείο” ίσως και να είναι λίγο αργά για δάκρυα. Περαστικά σας (μας). Έχετε την συμπόνια μας, μπορεί και όχι…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon