cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Μιχάλη, πού είναι οι ένοχοι για τη Μαρφίν;

Για την ιστορία πρέπει πάντα να θυμίζουμε πως για την Μαρφίν ΥΠΗΡΞΑΝ καταδίκες. Γιατί κανείς όμως ποτέ και για κανένα λόγο δεν θέλει να βρει και τους “φυσικούς αυτουργούς”;

Μιχάλη, πού είναι οι ένοχοι για τη Μαρφίν;

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον εμπρησμό της Μαρφίν και τον άδικο θάνατο τριών ανθρώπων και ενός αγέννητου μωρού. Η υπόθεση έχει μετατραπεί στο… Τοτέμ των ακροκεντρώων, νοικοκυραίων και νεοφιλελεύθερων αυτής της χώρας με τη διαρκή προσπάθεια να καταλογιστεί η ευθύνη σε όλο τον λαό που διαδήλωνε κατά του πρώτου μνημονίου. Και φέτος τα ίδια θα ακούσουμε.

Και αφού οι ένοχοι δεν βρέθηκαν ποτέ, το ανάθεμα πέφτει σε όλα τα κινήματα, σε όλη την Αριστερά, σε όλους τους αναρχικούς, σε όλο εντέλει τον λαό, που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί.

Αλήθεια, που είναι τώρα οι εξαγγελίες των δύο Μιχάληδων (Χρυσοχοϊδη – Καραμαλάκη);

  • Γιατί δεν ακούμπησε τους ενόχους όπως μας έλεγαν τα δημοσιεύματα από τότε που ανέλαβε η ΝΔ και όπως έγραφε και ο ίδιος ο υπουργός στα άρθρα του;
  • Πως και δεν έφτασαν ενώπιων της Δικαιοσύνης παρόλο που τους «ακουμπούσε» ο υπουργός και ήταν από τους μεγαλύτερους στόχους αυτής της κυβέρνησης;
  • Ο κύριος Καραμαλάκης, ο αρχηγός της Αστυνομίας που ενδόξως αποστρατεύτηκε, γιατί δεν τους βρήκε;

Μια πιθανή εξήγηση: Επειδή κανείς ποτέ και για κανένα λόγο δεν ήθελε να τους βρει.

Επειδή ψάχνοντας για τους κουκουλοφόρους ίσως και να έπεφτες πάνω στα καλόπαιδα που κατεβαίνουν από τις κλούβες των ΜΑΤ και μετά κρύβονται στο προαύλιο της βουλής. Απίθανο; Πιο πιθανό πάντως από το να ήθελαν σκόπιμα η Αριστερά, τα κινήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ να κάψουν τους ανθρώπους, όπως ακούμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Το μόνο που μένει είναι οι αναμνηστικές πλακέτες στη Σταδίου και οι λόγοι επισήμων στο κενό. Και φυσικά ο πόνος των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους. Και που βλέπουν να σκυλεύεται η μνήμη τους κάθε χρόνο έχοντας μετατραπεί σε σύμβολα εναντίον κάθε λαϊκής κινητοποίησης.

Για την ιστορία πρέπει πάντα να θυμίζουμε πως για την Μαρφίν ΥΠΗΡΞΑΝ καταδίκες.

Καταδικάστηκαν τρία στελέχη της τράπεζας του Βγενόπουλου. Ο διευθύνων σύμβουλος, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου (σε 22 χρόνια έκαστος) και η διευθύντρια του καταστήματος (σε 5 χρόνια), που δεν έλαβαν κανένα μέτρο για την προστασία των υπαλλήλων.

Αντίθετα  ως «φυσικοί αυτουργοί» δικάστηκαν δύο νεαροί το 2016 για τους οποίους όμως δεν προέκυψε κανένα στοιχείο συμμετοχής στον εμπρησμό και αθωώθηκαν ομόφωνα μετά και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon