cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Ο Μητσοτάκης θέλει να φιμώσει τα social media

Ξανά στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη τα social media και μάλιστα από το βήμα του Boston College – 2η φορά μετά από τις αναφορές του στο Κογκρέσο

Ο Μητσοτάκης θέλει να φιμώσει τα social media

Με αναλυτικές αναφορές στην οικογένειά του και στις σπουδές τους σε αμερικανικά πανεπιστήμια επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης του Boston College, καθώς εισαγωγικά αναφέρθηκε ειδικά τόσο στη σύζυγό του Μαρέβα, όσο και στο καμάρι του, τον Κωνσταντίνο.

Κεντρικό ρόλο στην ομιλία του είχε και πάλι ο λαϊκισμός, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκαν και πάλι τα κοινωνικά δίκτυα για δεύτερη εβδομάδα, μετά από τις αναφορές στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, καταγγέλλοντάς τα για μία ακόμα φορά.

«Τα social media πολώνουν τον δημόσιο διάλογο. Τον μετατρέπουν σε ένα πύργο της Βαβέλ, όπου μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και ακούμε μόνο αυτούς που έχουν τις ίδιες απόψεις με εμάς» τόνισε, αφού προηγουμένως επικαλέστηκε πως «πριν από 10 χρόνια τα υμνούσαμε ως επικοινωνιακή επανάσταση, αποθέωση του ελεύθερου λόγου, ένα θεόσταλτο εργαλείο που θα επέτρεπε σε δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να οργανωθούν απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα».

Για τους λαϊκιστές, ανέφερε πως σήμερα προσφέρουν εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, προσθέτοντας πως «ο κόσμος τους ακούει λόγω της ανισότητας, γιατί πολλοί νιώθουν ότι έμειναν πίσω». Ανέφερε πως «η δική μου γενιά νομίζω πως η Δημοκρατία ήταν εύκολη», υποστηρίζοντας πως χαλάρωσε τις κοινές προσπάθειες, και λησμονώντας πως χρειάζεται συνεχή προσπάθεια.

Αναφέρθηκε και στη Ρωσία και την Κίνα, σημειώνοντας πως «στην ευφορία της κατάρρευσης του κομμουνισμού νομίζαμε ότι ο οικονομικός φιλελευθερισμός θα δημιουργούσε πιο ελεύθερες κοινωνίες» σε χώρες όπως οι παραπάνω.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon