cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες

Με το ζήτημα των υποκλοπών, τους… Πάτσηδες και την ακρίβεια θα χτυπήσει πολιτικά την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες – Ετοιμάζονται εκπλήξεις και με άλλα νέα ονόματα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες

Υπό την σκιά της υπόθεσης των υποκλοπών και εν μέσω του νέου κύματος ακρίβειας και ανατιμήσεων, στην Κουμουνδούρου φαίνεται να ετοιμάζονται με… “τέρμα γκάζι” στον δρόμο για τις κάλπες. Βλέπουμε την ηγεσία και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν, με διαδοχικά “χτυπήματα” τον ρυθμό για την νέα χρονιά, που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευελπιστούν να είναι χρονιά πολιτικών αλλαγών. Αυτό βέβαια μένει να το δούμε και στην πράξη ασφαλώς. Με βάση τις δημοσκοπήσεις, για την ώρα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται…

Στα πλαίσια του πολιτικού σχεδιασμού περιλαμβάνονται και στοχευμένα χτυπήματα στο πεδίο της επικοινωνίας. Ένα από αυτά τα χτυπήματα ασφαλώς και ήταν η επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου στην θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Η κίνηση αυτή, πέρα από κίνηση “διεύρυνσης” του ακροατηρίου, μπορεί να χαρακτηριστεί με ποδοσφαιρικούς όρους και ως ένα… γκολ από τα αποδυτήρια. Μένει να δούμε όμως αν ο Τσίπρας κρύβει και άλλες τέτοιες κινήσεις – γκολάκια.

Χαρακτηριστική ήταν πάντως η αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αρκετά μάλιστα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να θεωρούν την επιλογή Τσαπανίδου ως μια επιτυχημένη κίνηση του Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου όπως μαθαίνουμε φαίνεται πως ετοιμάζουν και άλλα τέτοια πρόσωπα – έκπληξη για τα ψηφοδέλτια τους, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε περιφερειακό. Οι τελικές αποφάσεις ενόψει της προεκλογικής περιόδου μάλιστα αναμένονται σύντομα με το κλείδωμα των ψηφοδελτίων να γίνεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Πιθανότατα ακόμα και μέσα στην εβδομάδα μετά τις γιορτές.

Το διακύβευμα θα είναι το… Δικαιοσύνη παντού

Ψηλά στην ατζέντα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παίξει το ζήτημα της ακρίβειας, η υπόθεση των υποκλοπών και οι κοινωνικές ανισότητες που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μετά και τις πρόσφατες περιοδείες τόσο του Αλέξη Τσίπρα ανά τη χώρα όσο και των βουλευτών του κόμματος, υπάρχει η εκτίμηση ότι οι αντοχές των πολιτών έχουν στερέψει. Δεν είναι δα και σπουδαία ανακάλυψη αυτό προφανώς. Στην Κουμουνδούρου πάντως υποστηρίζουν πως η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ζήτημα της ακρίβειας μπορεί να χαρακτηριστεί και ως… “ληστεία”.

Τονίζουν μάλιστα ότι ο Μητσοτάκης βάζει πλάτη στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και των διυλιστηρίων, «πριμοδοτώντας», επί της ουσίας, «την αισχροκέρδεια στην αγορά».

Καλές όλες αυτές οι διαπιστώσεις δεν λέω και εμείς τις κάνουμε και μάλλον όλοι οι πολίτες λίγο πολύ. Και αν όχι όλοι οι πολίτες, τουλάχιστον οι σκεπτόμενοι που δεν μασάνε τα παραμύθια των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα.

Πέρα από τις διαπιστώσεις όμως αυτές δεν θα πρέπει να υπάρχουν και πολιτικές προτάσεις;

Εκεί είναι αλήθεια, με βάση τουλάχιστον την δική μας διαπίστωση – εκτίμηση, φαίνεται να πάσχει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να περάσει ένα κόμμα στην… πίστα της κυβερνησιμότητας δεν αρκεί μόνο η αποδόμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων του κόμματος που κυβερνά, αλλά χρειάζεται και η ανάδειξη ενός άλλου – εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου.

Και βασικά όχι απλά η ανάδειξη του νέου σχεδίου, που θα πρέπει να είναι και ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, αλλά και η σωστή επικοινωνία του προς τους πολίτες.

Και εκεί ακριβώς κολλάει η… Πόπη… για να γίνει όμως τελικά της… Πόπης χρειάζονται και άλλες… “Πόπες”… δεν αρκεί μια!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon