cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Όλοι μας το χορτάσαμε το πλούσιο καλάθι…

Ενθουσιασμένοι στην Εύβοια απ’ ότι μαθαίνουμε με το καλάθι του νοικοκυριού!!! Δεν κρύβουν την χαρά τους!!! Εκτός από το Βωμολοχικό Καρναβάλι της Καθαράς Δευτέρας θα την δείξουν και στην… κάλπη!!!

Όλοι μας το χορτάσαμε το πλούσιο καλάθι…

Η πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια δεν ξεχνά τις ανέσεις που της έχει προσφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το διαλαλεί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία από την ανάρτηση του «Ιστιαία News». Θυμίζουμε ότι και το περίφημο σύνθημα “Μητσοτάκη γ…” αν και είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα, στις πυρκαγιές της Εύβοιας ήταν που γιγαντώθηκε και πήρε διαστάσεις viral.

Χόρτασαν και αυτοί από υποσχέσεις, πλούσια καλάθια, ακόμα και νηστίσιμα, χόρτασαν επιδόματα, χωρίς να ξεχνάμε ασφαλώς και το περίφημο… Εύβοια pass. Με τόσες… “ανέσεις” λοιπόν, τώρα πώς να μην το γλεντάνε;

Στην Αγία Άννα της Εύβοιας ετοιμάστηκαν για το παραδοσιακό Βωμολοχικό Καρναβάλι της Καθαράς Δευτέρας με αεροπανό να δίνουν και να παίρνουν.

Το πανό στην επίμαχη φωτογραφία που ανέβασε το “Ιστιαία News” αφορά την απήχηση που φαίνεται να έχει το καλάθι του νοικοκυριού στον κόσμο. Ο κόσμος της Εύβοιας και μάλλον όχι μόνο αυτός έχει λατρέψει το καλάθι του νοικοκυριού και η αγάπη του αυτή δεν κρύβεται.

Σίγουρα θα θυμάστε και τον “παππού” έξω από το supermarket που σε ερώτηση ρεπόρτερ για το καλάθι είχε πετάξει την επική ατάκα που έγινε viral. Στο… @@ καπαμά αναφέρομαι.

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν πάντα κατά την εποχή των Αποκριών τα… χρηστά ήθη ήταν πιο… χαλαρά και τα καρναβάλια είναι μια πρώτης τάξης αφορμή για έντονη κριτική και σάτιρα στην πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Βέβαια τέτοιου είδους εκδηλώσεις και κοινωνικά δρώμενα κάποιες φορές λειτουργούν και ως μια άτυπη βαλβίδα εκτόνωσης της οργής ή αγανάκτησης των πολιτών. Το θέμα που μένει να δούμε είναι το αν τα φετινά καρναβάλια στην Ελλάδα είναι αρκετά για την πλήρη εκτόνωση των πολιτών ή αν θα υπάρξει και συνέχεια στις κάλπες. Εγώ πάντως ποντάρω τα λεφτά μου στο δεύτερο…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon