cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Η ιστορική ευκαιρία του πρωταθλητή Γιούχτα

Ο Γιούχτας έγραψε ιστορία – Βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της 66χρονης ιστορίας του και έχει μια ιστορική ευκαιρία που θα δώσει νέες προοπτικές στο κρητικό ποδόσφαιρο

Η ιστορική ευκαιρία του πρωταθλητή Γιούχτα

Ο Γιούχτας έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και τώρα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του, την άνοδο στην Σούπερ Λίγκ 2, για την οποία θα παλέψει, με τους άλλους 4 πρωταθλητές της κατηγορίας.

Από τις 5 ομάδες, που θα συμμετάσχουν στα μπαράζ, οι 4 θα ανέβουν στην Σούπερ Λίγκ 2, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς, πόσο ιστορικές είναι οι στιγμές για το σωματείο των Αρχανών που μετράει 66 χρόνια ζωής (έτος ίδρυσης το 1957).

Ο Γιούχτας, που είναι μια σταθερή δύναμη στην κατηγορία την τελευταία 5ετία, έφτιαξε φέτος μια ισχυρή ομάδα και κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα, καθώς είχε κατά γενική ομολογία, την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία.

Με παίκτες μεγάλης εμπειρίας, από παραπάνω κατηγορίες (Ροβίθης, Τζανής, Γιαλούσης, Δωματάς, Βρεττός), ένα αξιόλογο Ηρακλειώτη προπονητή (Νίκος Σουργιάς), μια δυνατή διοίκηση και ένα γήπεδο-κόσμημα που θα το ζήλευαν και ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, ο Γιούχτας κατάφερε να γράψει την χρυσή αυτή σελίδα στην ιστορία του και να βάλει τις Αρχάνες στο χάρτη του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τώρα, έχει μπροστά του, ένα μεγάλο στοίχημα. Πρώτα να κερδίσει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκ 2 (χρειάζεται προσοχή, καθώς και οι αντίπαλοι του είναι πρωταθλήτριες ομάδες) και μετά, να μπορέσει να σχεδιάσει σωστά την μετάβαση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που μόνο εύκολη δεν είναι.

Θα χρειαστεί να γίνει ΠΑΕ, με μετοχικό κεφάλαιο και άλλα σοβαρά ζητήματα, τα οποία ασφαλώς και γνωρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας και όταν με το καλό εξασφαλίσουν την άνοδο στην Σούπερ Λίγκ 2, θα πρέπει να τα βάλουν στο τραπέζι και κινηθούν έγκαιρα, στην μεγάλη αυτή πρόκληση.

Εδώ θα χρειαστεί ένα καλό σχέδιο, οικονομικά στηρίγματα και όχι φούμαρα, γιατί για άλλες ομάδες αυτή η άνοδος, αποδείχθηκε σε λαιμητόμο σε βάθος χρόνου, καθώς είχαν οικονομική και οργανωτική αδυναμία για να ανταπεξέλθουν.

Ο Γιούχτας, όμως, θεωρώ, ότι με πρώτο τον πιο φανατικό του φίλαθλο, τον Περιφερειάρχη Κρήτης (Σταύρο Αρναουτάκη), που αξίξει 100% αυτή τη χαρά που του έδωσε η ομάδα του, έχει τους ανθρώπους, τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και το όραμα, για να τα καταφέρει.

Είναι μια ιστορική ευκαιρία, που δεν πρέπει χαθεί και σίγουρα θα δώσει νέες προοπτικές στο κρητικό ποδόσφαιρο και ένα αξιόπιστο εκπρόσωπο, στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon