cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

H ΠΕΔ Κρήτης θέτει εκ νέου το θέμα του τέλους ταφής

Επιστολή απέστειλε η ΠΕΔ Κρήτης προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, με την οποία ζητείται να υλοποιηθεί η δέσμευσή του, για υπολογισμό του τέλους ταφής, απολογιστικά, το έτος 2023, αντί του 2022…

H ΠΕΔ Κρήτης θέτει εκ νέου το θέμα του τέλους ταφής

Το ζήτημα του τέλους ταφής απορριμμάτων το οποίο βαραίνει την τοπική Αυτοδιοίκηση, θέτει με επιστολή της στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΠΕΔ Κρήτης.

Όπως διαπιστώνει η ΠΕΔ Κρήτης, δεν έχουν υλοποιηθεί όσα ανακοινώθηκαν στο πρόσφατο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο για το ζήτημα του τέλους ταφής που απασχολεί τους ΟΤΑ, ότι δηλαδή ο υπολογισμός μπορεί να γίνει απολογιστικά το έτος 2023 αντί του 2022.

Η ΠΕΔ Κρήτης τονίζει ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ζητά εγγράφως από ΦοΔΣΑ και ΟΤΑ «να ενημερώσουν τον ΕΟΑΝ για τις πραγματικές ποσότητες των αποβλήτων που διατέθηκαν σε ΧΥΤΑ το α’ εξάμηνο του 2022 καθώς και στην καταβολή του τέλους ταφής που αντιστοιχεί στις ποσότητες αυτές και μάλιστα σε αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς».

Η ΠΕΔ Κρήτης υπενθυμίζει στον υπουργό τη δημόσια τοποθέτηση και δέσμευσή του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, και τον καλεί να αναλάβει πρωτοβουλίες επίλυσης του θέματος «καθώς οι ΟΤΑ έχουν ήδη προβεί στην κατάρτιση των προϋπολογισμών του έτους 2023 χωρίς να συνυπολογίσουν το τέλος ταφής».

Η επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη και τον γραμματέα Γιάννη Μαλανδράκη, κοινοποιείται παράλληλα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κων. Σκρέκα, τον υφυπουργό Γ. Αμυρά, τον γ.γ. Αποβλήτων Μαν. Γραφάκο, τους βουλευτές της Κρήτης και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon