cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Ρέθυμνο: Δράση ανακύκλωσης αγροτικών πλαστικών απορριμμάτων

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης, όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα (γεωργοί, αγρότες κλπ) οι οποίοι διαθέτουν νάιλον θερμοκηπίου και λάστιχα άρδευσης, καλούνται να τα ανακυκλώσουν…

Ρέθυμνο: Δράση ανακύκλωσης αγροτικών πλαστικών απορριμμάτων
φωτογραφία αρχείου

Με τη συλλογή νάιλον θερμοκηπίου και λάστιχων άρδευσης, ο Δήμος Ρεθύμνης υλοποιεί δράση για την ορθολογική διαχείριση πλαστικών απορριμμάτων, σε συνεργασία με εταιρεία συλλογής και μεταφοράς μη επικίνδυνων αποβλήτων και τη μεταφορά τους σε ειδική μονάδα ανακύκλωσης.

Ζητώντας τη συνεργασία των πολιτών και όσων δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα (γεωργούς, αγρότες κλπ) οι οποίοι διαθέτουν νάιλον θερμοκηπίου και λάστιχα άρδευσης που δεν χρειάζονται πια, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος & Αγροτικής Ανάπτυξης τους καλεί να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας (28310 57940, 40977) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία της απόσυρσης ή καταστροφής των συγκεκριμένων υλικών.

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λελεδάκης, γίνεται προσπάθεια από τη δημοτική Αρχή, ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία.

«Τομείς που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας, τους οποίους υποστηρίζει διαρκώς ο Δήμος Ρεθύμνης, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και προωθώντας σύγχρονες πρακτικές ορθής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων από τους δήμους και τις επιχειρήσεις», επισημαίνει ο κ. Λελεδάκης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon