cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής των Ταμπακαριών

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στις εργασίες ανάπλασης οι οποίες έχουν ξεκινήσει αυτό το διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των Ταμπακαριών…

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής των Ταμπακαριών

Στις μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει στο βόρειο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χανίων, αναφέρθηκε σήμερα ο δήμαρχος, Π. Σημανδηράκης, πραγματοποιώντας αυτοψία στις εργασίας ανάπλασης στην περιοχή των Ταμπακαριών.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους τρεις δρόμους, οι οποίοι θα δεχτούν μια μεγάλη ανάπλαση και θα αναβαθμιστούν, δηλαδή την περιοχή της Αγίας Κυριακής, την οδό Φραγκοκαστέλλου και την οδό Βιβιλάκη.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει κανονικά, σε ένα έργο του οποίου ο προϋπολογισμός είναι 2.200.000 ευρώ, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 18 μήνες.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα προτεραιότητας: 2 «Βιώσιμη ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».

Ο δήμαρχος Χανίων πρόσθεσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να προχωρήσουν τα έργα όσο γίνεται γρηγορότερα, με παράλληλες παρεμβάσεις από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στην αναβάθμιση των δικτύων ομβρίων και ακαθάρτων αλλά και τη βελτίωση της ύδρευσης, ώστε να μην χρειαστούν μελλοντικές παρεμβάσεις.

Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης πρόσθεσε ότι ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προχωρήσει στην προεργασία για την υπογειοποίηση των δικτύων.

Επίσης επισήμανε ότι στόχος είναι να διατηρηθεί η φυσιογνωμία της περιοχής και να δημιουργηθούν μικροί χώροι, όπου θα τοποθετηθούν βιομηχανικά στοιχεία από τη δραστηριότητα των Ταμπακαριών.

«Ένα ζητούμενο όμως, που δυστυχώς η ρυμοτομία της περιοχής, η γεωμετρία των δρόμων δεν μας επιτρέπει να απαντήσουμε με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο στα αιτήματα τα οποία υπάρχουν, όμως εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», παρατήρησε ο δήμαρχος Χανίων.

«Θα γίνει πλακόστρωση στους δρόμους, που θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, θα υπάρχει αστικός εξοπλισμός, θα γίνει δενδροφύτευση, και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τους μικρούς δημόσιους χώρους, που υπάρχουν στην περιοχή, τοποθετώντας και εκθεσιακά στοιχεία των Ταμπακαριών, ώστε να καταλαβαίνει ο κόσμος τι υπήρχε πριν και να κρατήσουμε τον βιομηχανικό χαρακτήρα της περιοχής», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, παρουσιάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon