cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Επαναστάσεις αυτονόητου και προφητείες Παπανδρέου

Καμία επανάσταση δεν μπορεί να φέρει τόσο εύκολα αλλαγές στην Ελλάδα…

Επαναστάσεις αυτονόητου και προφητείες Παπανδρέου
  • Ήταν Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, λοιδορούμενος από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, μιλούσε για την «Επανάσταση του Αυτονόητου» κατά την ίδρυση του νέου κόμματος του…
  • Ήταν τότε επίσης, που ο πρώην πρωθυπουργός δήλωνε στο πανελλήνιο, το επίσης αυτονόητο, ότι δηλαδή η «Δημοκρατία είναι αιχμάλωτη σε οικονομικά και μεντιακά συμφέροντα που υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος»

Επτά χρόνια μετά, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Με τη μόνη διαφορά πως η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλούν ξανά για πολλές, αυτή τη φορά επαναστάσεις του αυτονόητου, γνωρίζοντας ασφαλώς, πως τα ωραία λόγια μπορεί να χαϊδεύουν αυτιά, αλλά δεν απελευθερώνουν την «αιχμάλωτη» Δημοκρατία. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μιλάμε στην Ελλάδα για ανάπτυξη κι ενίσχυση της παραγωγικότητας. Στην Ελλάδα που μόλις το 26% της εσωτερικής κατανάλωσης καλύπτεται από εγχώρια προϊόντα. Και στην Ελλάδα που το 1970 είχε βιομηχανία που συνέβαλε στο 20% του ΑΕΠ και σήμερα η βιομηχανία της με τη βία φθάνει στο 5.4%. Γιατί συνέβη αυτό;

Πρακτικά διότι παράγαμε περισσότερα προϊόντα από αυτά που είχε ανάκγη η αγορά σε τιμές υψηλότερες των εισαγώμενων. Ας προσθέσουμε στην εξίσωση πως το κόστος εργασίας αυξήθηκε από το 1995 έως το 2005 σε 117%, κυρίως λόγω φόρων και φθάνουμε σε ένα πολύ ωραίο συμπέρασμα:

Η χώρα που πάλευε επί μισό αιώνα να σκοτώσει τη βιομηχανία της θέλει τώρα, 52 χρόνια μετά να την αναστήσει! 

Μιλάμε επίσης για τη σύσταση μίας νέας “Task Force” (ωραίες λέξεις) για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέλιξης των ερευνών υδρογονανθράκων. Σε μια Ελλάδα που εισάγει το 82% της ενέργειας που καταναλώνει και σε μια Ελλάδα που οι αρχικές έρευνες σε Ιόνιο και νότια Κρήτη θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους και καμία εταιρία δεν αισθάνεται πρόθυμη να … παίξει πενιά. 

Πρόσφατα μιλήσαμε και για την ανάγκη αναγέννησης του Αγροτικού Τομέα με τον Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά να δηλώνει υπερήφανα πως οι αγροτικός τομέας είναι το «μέλλον». Εμείς απλά θυμίζουμε, τις δηλώσεις του απερχόμενου Υπουργού Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος έλεγε πως μόνο στην Κρήτη μέσα σε έξι χρόνια τα πρόβατα αυξήθηκαν κατά 708,7% και πως σε μια γέννα 200 προβάτων βγήκαν όλα … θηλυκά! Θυμίζουμε επίσης πως στην Κρήτη δηλώνονται 1.5 εκατομμύριο αρνιά, αλλά γι’ αυτό το Πάσχα δεν έχουμε να σφάξουμε και η τιμή του αρνιού θα ξεπεράσει τα 12 ευρώ

Επανερχόμαστε στον Γιώργο Παπανδρέου: «Η Δημοκρατία είναι αιχμάλωτη σε οικονομικά και μεντιακά συμφέροντα που υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος»

Και για ν’ αλλάξει αυτό δεν αρκεί ούτε ένας Μητσοτάκης, ούτε μια ολόκληρη κυβέρνηση. Για ν’ αλλάξει αυτό πρέπει αφενός τα κόμματα μεταξύ τους να μπορέσουν να συνεννοηθούν (ακούγεται σαν μουσική υπόκρουση το «Παραμύθι με λυπημένο τέλος») και η κοινωνία να αλλάξει από το μηδέν. 

Γράψε: Πρόβατο ψόφησε! Κυριολεκτικά.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon