cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Γιατί το σκάνδαλο Novartis δεν είναι ένα απλό σκάνδαλο;

Είναι ηθικό και δίκαιο όσοι έχουν κάνει περιουσίες πάνω στην πλάτη της δημόσιας υγείας να αντιμετωπίζονται ως απλοί οικονομικοί εγκληματίες και όχι ως δολοφόνοι;

Γιατί το σκάνδαλο Novartis δεν είναι ένα απλό σκάνδαλο;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την απολογία του Κώστα Βαξεβάνη για την υποτιθέμενη σκευωρία Novartis, Αποκαλύφθηκε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν από τους βασικούς πληροφοριοδότες όσων αποκάλυπταν το σκάνδαλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Βαξεβάνης προσκόμισε μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο, τα οποία αποδεικνύουν ότι βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή και μάλιστα ο Μανιαδάκης έδινε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εμπλοκή προσώπων στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

Εκείνο όμως που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ο ισχυρισμός του δημοσιογράφου ότι ο Μανιαδάκης είχε εκβιαστεί από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μάλιστα του είχε προαναγγείλει τον διωγμό όχι μόνο των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και των εισαγγελέων που προσπαθούσαν να εξιχνιάσουν αυτό το σκάνδαλο που σήμερα όπως αποδεικνύεται έχει κοστίσει και ζωές Ελλήνων.

Μα πραγματικά τα σκάνδαλα αυτά που σχετίζονται με την υγεία, (θυμάστε και το σκάνδαλο με το ΚΕΕΛΠΝΟ;) δεν στοιχίζουν μόνο σε χαμένα λεφτά από τα δημόσια ταμεία που καταλήγουν σε τσέπες απατεώνων, σε βαλίτσες και λογαριασμούς στην Ελβετία. Στοιχίζουν και σε ζωές. Διότι πολύ απλά τα χαμένα αυτά λεφτά θα μπορούσαν να είχαν γίνει ΜΕΘ ή πολύ απλά περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κλπ που θα ήταν σημαντικά όπλα στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν ότι εδώ δεν μιλάμε απλά για ένα σκάνδαλο αλλά και για ένα έγκλημα. Έγκλημα κατά της Ελλάδας, έγκλημα κατά των Ελλήνων. Έγκλημα, η ύπαρξη του οποίου επιβεβαιώθηκε με τον πιο θλιβερό τρόπο με την έλευση της πανδημίας του κορονοϊού και τις τόσες χιλιάδες αδικαιολόγητους θανάτους από Covid-19 εκτός ΜΕΘ.

Είναι ηθικό και δίκαιο λοιπόν όσοι έχουν κάνει περιουσίες πάνω στην πλάτη της δημόσιας υγείας να αντιμετωπίζονται ως απλοί οικονομικοί εγκληματίες και όχι ως δολοφόνοι;

Και βέβαια το γεγονός ότι ο Μανιαδάκης τώρα, σύμφωνα με σχετική δήλωση – ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη, φαίνεται να το έχει “σκάσει” στην Αγγλία, σαν ένας νέος Χριστοφοράκος, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το πόσο άθλιο συνολικά είναι το σύστημα που μας εξουσιάζει.

Όσο για την δικαιοσύνη, αυτή είναι τόσο φοβερή που δεν υπάρχει λέμε, δεν…

Περιττό μάλλον να θυμίσουμε και το απίστευτο γεγονός η ίδια η εταιρία να έχει παραδεχτεί το σκάνδαλο και μάλιστα να αποζημιώνει άλλες χώρες και εδώ όχι μόνο να μην έχουμε πάρει φράγκο ως αποζημίωση αλλά να το αντιμετωπίζουμε και ως… σκευωρία.

Τεράστιες οι ευθύνες και για την προηγούμενη κυβέρνηση που δεν το διαχειρίστηκε όπως θα έπρεπε, εξίσου μεγαλύτερες οι ευθύνες και για την τωρινή κυβέρνηση που με την διαδικασία της… “σκευωρίας” έχει πάρει στο κυνήγι αυτούς που αποκάλυψαν το σκάνδαλο… Τι πιο σύνηθες θα μου πείτε τώρα.

Ωστόσο, έχουμε και μερικές χιλιάδες ανθρώπων που έχουν χαθεί άδικα κατά την διάρκεια της πανδημίας και… επαναλαμβάνω… είναι ηθικό και δίκαιο λοιπόν όσοι έχουν κάνει περιουσίες πάνω στην πλάτη της δημόσιας υγείας να αντιμετωπίζονται ως απλοί οικονομικοί εγκληματίες και όχι ως δολοφόνοι;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon